Mar 7, 2024

Styled Shoot 101

Styled shoots zijn geweldige manieren voor fotografen, bruilofts-/evenementenplanners, bloemisten, kalligrafen en andere leveranciers om samen te komen voor netwerken, artistieke ontwikkeling en het creëren van materiaal voor gebruik in promotionele marketing. Helaas kunnen, net als bij vele andere zakelijke gebieden waar mensen bij betrokken zijn, problemen ontstaan door gebrek aan goede communicatie en het nalaten van juridische beschermingsmaatregelen.

Er zijn drie kernjuridische documenten die kunnen helpen bij het bieden van goede communicatie die verwachtingen vastlegt. Deze omvatten een overeenkomst voor samenwerking bij styled shoots, een commerciële licentie voor het gebruik van afbeeldingen en een commerciële modelvrijgave.

Laten we elk van deze bekijken om te zien hoe ze werken en wat ze moeten bevatten om uw styled shoot en alle betrokken leveranciers te beschermen.

#1 Overeenkomst voor samenwerking bij styled shoots – Deze overeenkomst is tussen de host van de styled shoot en alle leveranciers die zullen bijdragen en/of deelnemen aan de styled shoot.

Dit document bevat de volgende informatie:

 • Relatie tussen de partijen
 • Gebruik van apparatuur/attributen (verantwoordelijkheden van partijen voor zorg, gebruik, schade)
 • Toewijzing van vergoedingen voor de locatie
 • Compensatie aan leveranciers/hosts
 • Vertrouwelijkheid en geheimhouding van eigendomsinformatie
 • Annulering
 • Publicatie van afbeeldingen/materiaal van samenwerking (inclusief waar, hoe, wanneer en OF het kan worden ingediend bij externe sites zoals blogfuncties, enz.)
 • Samenwerkende houding van leveranciers
 • Vrijwaringen
 • Schadeloosstelling
 • En andere juridische zaken indien nodig!

#2 – Commerciële licentie voor het gebruik van afbeeldingen – In deze overeenkomst zullen de fotografen aan elke leverancier en/of host geven voor gebruik na de styled shoot. Dit document versterkt het auteursrecht van de fotograaf en definieert het gebruik (inclusief of het toestaan van wijzigingen aan afbeeldingen, enz.)

#3 – Commerciële modelvrijgave voor de modellen om te ondertekenen en te verstrekken aan iedereen die de afbeeldingen gebruikt. Deze vrijgave stelt klanten in staat om gemakkelijk en legaal toestemming te geven voor het gebruik van hun afbeeldingen voor commerciële doeleinden (tijdschrift, advertentie, enz.) Dit geeft ook eventuele claims vrij die de klant zou kunnen hebben op toekomstige compensatie voor het gebruik van afbeeldingen.

Bekijk hier de Styled Shoot Contract Bundle van Oydin+Mei Education

Nogmaals, styled shoots zijn zo’n geweldige manier om te netwerken en portfolio’s/marketingmaterialen te vullen, maar zoveel relaties kunnen verzuurd raken omdat de kleine juridische zaken niet worden afgehandeld en/of miscommunicatie optreedt. Doe niet al die moeite voor prachtige opstellingen alleen om ze te zien vernietigd worden.

Geen categorie